Länge sedan sist....

Oj vad tiden har gått fort nu! Nu är det snart sju månader sedan operationen gjordes. Jag började jobba ppå 25 % i påskveckan och gjorde det i två veckor. Sedan har jag gått upp på 50 % och har det till och med den 31 maj och det känns bra. Efter det går jag upp på 75 % i två veckor, sedan heltid i tre veckor för att sedan ha semester i fyra veckor :-). Jag jobbar på ett fritidshem och det är mycket håll i gång där :-). Fördelen med att arbeta på fritids är att jag kan variera min ställning ganska bra, behöver jag sitta gör jag det, behöver jag stå kan jag det. Men jag får erkänna att vissa dagar har jag värk i ryggen efter jobbet. Läkaren har skrivit ut Arcoxia, en värktablett som håller i sig i 24 timmar, och jag tar en om dagen samt att jag får använda både panodil och ipren vissa dagar. Men det är mycket bättre nu än vad det var innan. Jag känner att jag har inte lika ont mer.

 

Sjukgymnasten går jag hos två dagar i veckan och det kommer jag att fortsätta med ett bra tag till. Känns bra att träna upp de små musklerna, ibland vill jag göra mer men sjukgymnasten håller hårt i mig för att det inte ska bli för mycket. Jag vill så gärna bli helt bra direkt men det tar tid och jag behöver lära mig att inte ha för bråttom. Sjukgymnasten säger till mig gång på gång att jag måste vila mer innan jag får ont (lägga mig ner en 10 minuter), men det är svårt att göra. Jag glömmer bort det och sedan har jag redan fått ont.

 

Var på bio för tre veckor sedan och såg en två timmars film. Satt hela tiden och vred på mig för att avlasata (får ont om jag sitter still en kortare stund) men det gick. Men efter den biokvällen hade jag tre dagar med mycket värk i ryggen... Så biobesök är inget jag rekomenderar för tillfället :-(.

 

Gräset i trädgården är inget jag har vågat mig på än, har ganska många jobbiga uppförsbackar i trädgården så jag ha delegerat ut det arbetet på äldste sonen. Men jag längtar efter att få göra det själv, det blir mycket bättre resultat då...

 

Har haft lite övervikt och det har ju inte blivit bättre med sjukskrivningen, men i januari bestämde jag mig för att gå med i viktväktarna online och har nu lyckats gå ner 11 kilo utan att ha tränat något speciellt. Tänkte att det måste ju även underlätta för ryggen att bli av med en del extra kilon. Har bara ca 7 kilo kvar till min målvikt. 

 

Nu ska jag knata mig i väg till jobb!

13 maj 2015

© 2012 Mittliv.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Design by  Edward Caissie.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)